Dinie Boogaart (1963)

Dinie Boogaart is in 1963 geboren in Sneek. Dinie Boogaart heeft haar atelier en galerie in het Friese dorp Nijega. Dinie Boogaart staat bekend om haar kleurrijke, grote schilderijen, haar naakten, haar prachtige Friese weidse landschappen , ontroerende beelden van spelende kindjes in het zand, van de eerste stapjes van een lammetje in de wei.  De losse toets laat ruimte voor emotie en dit stelt Dinie Boogaart in staat haar verhaal te vertellen terwijl de toeschouwer aan haar lippen hangt en niet kan wachten tot de bladzijde wordt omgeslagen.

Goed in tekenen en schilderen

Kunstschilder Dinie Boogaart - Giclee Giclees Dinie Boogaart - Zus ENZO Kunst GicleesAl op jeugdige leeftijd wist Dinie Boogaart dat ze goed was in tekenen en schilderen. Dinie Boogaart heeft 3 kunstopleidingen doorlopen. Op haar 17e kwam ze al terecht op de Academie voor Beeldende Kunst in Kampen, tussentijds verhuisde ze naar de Rijksacademie in Amsterdam. Hier legde ze met succes het eindexamen af.

Vervolgens ging ze naar Groningen om op de Academie Minerva haar onderwijsbevoegdheid te halen. Hoewel ze een aantal jaren parttime in het onderwijs werkzaam was, was het doel om “vrij” te zijn sterk aanwezig.

Kunstschilder Dinie Boogaart - Giclee Giclees Dinie Boogaart - Zus ENZO Kunst Giclees

Een manier van leven

Succes in de verkoop van haar werken stelden haar in staat om als zelfstandige verder te gaan. Schilderen is voor Dinie Boogaart een manier van leven, ze wil en moet schilderen. Schilderen wordt door haar als een ambachtelijk beroep gezien en dat vereist volgens haar een strakke discipline. Ze werkt naar eigen zeggen zeer hard en maakt op jaarbasis 80 tot 90 schilderijen.

Kunstschilder Dinie Boogaart - Giclee Giclees Dinie Boogaart - Zus ENZO Kunst Giclees

Een behoorlijk expressionistische uitstraling

Met haar prachtige kleuren heeft Dinie Boogaarts figuratieve werk een behoorlijk expressionistische uitstraling. Het werk van de schilder is zeer toegankelijk voor een groot publiek. Ieder jaar toont Dinie Boogaart 30 tot 40 schilderijen in haar eigen galerie in Nijega. Ook doet ze regelmatig mee met groepstentoonstellingen in diverse gerenommeerde galeries in Nederland.

Kunstschilder Dinie Boogaart - Giclee Giclees Dinie Boogaart - Zus ENZO Kunst Giclees

[imgsocialtag]
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Dinie Bogaart – Giclee Dinie Bogaart 

Persoonlijk advies?

captcha

Om spam te voorkomen vragen wij u om bovenstaande code over te typen.

(* = altijd invullen)