Onze werkwijze

Werkwijze

Giclées zijn verkrijgbaar op fine art paper of canvas. Fine art paper is een kwalitatief hoogstaand papier. Het papier voldoet aan hoge eisen van onder andere musea en galerieën voor wat betreft houdbaarheid en kleur echtheid.
Canvas wordt in de schilderkunst gebruikt als doek om te schilderen. Canvas wat is voorzien van een inktcoating, kan goed worden gebruikt om er schilderijen op te reproduceren.

Bij bestelling van een giclée bij Zus Enzo heeft u verschillende keuzes:

1. Zonder lijst. U ontvangt de giclée opgerold in een koker

2. Canvasdoek opgespannen op een spieraam (raamwerk). Wij kunnen het doek betaalbaar voor u opspannen op een stevig houten raamwerk. In de hoeken zijn de latten van het spieraam in geringe mate ten opzichte van elkaar te verschuiven door middel van of spietjes, of wiggen. Door voorzichtig aan de achterzijde de spietjes iets aan te tikken met een hamertje kan een slaphangend doek weer gespannen worden. Bij grote doeken van meer dan een meter heeft het spieraam vaak één of meer dwarsverbindingen. Dit dient om het kromtrekken van het spieraam tegen te gaan. Het voordeel van het opspannen op een spieraam is dat het werk direct zichtbaar is. Dit in tegenstelling tot opgerold in een koker.
(foto spieramen en raamwerk). U ontvangt het werk met ophangsysteem
Foto_spielat_spietjes_en_spielatplaatjes

3. Opgeplakt op foam van 5 mm dik. Dit kan alleen bij de giclée op papier (fine art paper). De giclées worden in een Hotpress vacuumpers gelegd. De giclée wordt onder 90 graden gedurende 4 minuten d.m.v. een lijmvel geperst op het foambord. De giclée zit nu op een stevige ondergrond. Het werk is nu direct zichtbaar. U ontvangt het werk zonder ophangsysteem.

Vacuum Hotpress
vacuumpress

4. Ingelijst met lijst naar keuze. Meer als 13 jaar ervaring leert ons dat de keuze van een lijst zeer persoonlijk is. Prijs, kleur en breedte zijn verschillende aspecten waarop een keuze gebaseerd is. Toch hebben we geconcludeerd dat bepaalde lijsten veel gekozen worden. Van deze lijsten heeft Zus Enzo een collectie samengesteld als keuze voor de verschillende giclées. De giclées worden door ons ingelijst in onze eigen werkruimte. Het werk wordt geleverd met ophangsysteem.
Indien de lijst van uw keuze er niet bij zit, kunt u ons mailen. verkoop@zusenzo-kunst.nl Wij kunnen u andere alternatieven aanbieden.
giclee-met-lijst (9)

Persoonlijke tekst/felicitatie Henk Helmantel

Bij Zus Enzo is het mogelijk bij aankoop van een giclée van Henk Helmantel een persoonlijke tekst van de schilder uit Westeremden te ontvangen. Denk hierbij aan een felicitatie voor een huwelijk, verjaardag of trouwdatum, een korte toelichting op de gekozen giclée etc. Maar ook een afscheid bijv. pensionering, emeritaat of aftreden kan een mooie gelegenheid zijn om een passende tekst toe te voegen aan de giclée. U kunt de tekst toevoegen op het bestelformulier.

.

Persoonlijk advies?

captcha

Om spam te voorkomen vragen wij u om bovenstaande code over te typen.

(* = altijd invullen)