ZUS ENZO Kunstgiclées

Gicléé – Giclées

giclee met lijst henk helmantel kunst giclee zus enzo gicleesGiclées zijn reproducties van zeer goede kwaliteit, met het blote oog moeilijk te onderscheiden van originele kunstwerken. Het is de beste reproductietechniek die op dit moment beschikbaar is voor fine art. De kunstenaars die meewerken, leveren hun originele kunstwerk in, met speciale camera’s en belichting wordt een perfecte opname gemaakt. Een lithograaf krijgt vervolgens de opname en het origineel en bewerkt de opname zodat deze het oorspronkelijke schilderij zo dicht mogelijk benadert.

Oneffenheden zoals stofjes, haren en dergelijke, op het schilderij geen enkel probleem, maar op de foto ontoelaatbaar, worden weggewerkt. Daarna kan het drukproces plaatsvinden. Een giclée wordt op ambachtelijke wijze, één voor één gedrukt en nadien kritisch gecontroleerd op kwaliteit. Er wordt met de kunstenaar een limiet afgesproken, de werken zijn dus beperkt in oplage, wat het zeer exclusief maakt!

De gicléetechniek is geen vervanging voor traditionele grafie, maar kan worden beschouwd als een nieuw en eigentijds drukmedium. De prijs van de giclée wordt bepaald door de oplage, het formaat en drager (fine art paper of doek/canvas). De giclée kunstdruk is een nieuw en eigentijds drukmedium dat voldoet aan de hoogste eisen die door kunstenaars, musea en kunstverzamelaars aan grafieken worden gesteld. Hierdoor heeft de giclée kunstdruk een gelijkwaardige plaats veroverd tussen de meer bekende traditionele grafiektechnieken als de ets, zeefdruk en steenlitho. Diverse musea in de wereld exposeren giclées in plaats van het originele kunstwerk.

Giclées van Henk Helmantel zijn voornamelijk op fine art paper verkrijgbaar, echter 3 nieuwe, met een grote afmeting zijn gereproduceerd op canvasdoek.

Iedere giclée wordt genummerd, bij de verkoop van een giclée krijgt de nieuwe eigenaar een certificaat van echtheid. De prijzen van giclées zonder lijst variëren van 30 tot 400 euro. De giclées worden bij Zus Enzo Kunst Giclées  ingelijst zonder glas en zonder passe-partout, waardoor uw ingelijste giclée nog meer de uitstraling van een echt schilderij krijgt.

Persoonlijke tekst/felicitatie Henk Helmantel

Bij Zus Enzo Kunst Giclées is het mogelijk bij aankoop van een giclée van Henk Helmantel een persoonlijke tekst van de schilder uit Westeremden te ontvangen. Denk hierbij aan een felicitatie voor een huwelijk, verjaardag of trouwdatum, een korte toelichting op de gekozen giclée etc. Maar ook een afscheid bijv. pensionering, emeritaat of aftreden kan een mooie gelegenheid zijn om een passende tekst toe te voegen aan de giclée. U kunt de tekst toevoegen op het bestelformulier.

Persoonlijk advies?

captcha

Om spam te voorkomen vragen wij u om bovenstaande code over te typen.

(* = altijd invullen)