Pieter Pander (1962)

Pieter Pander is geboren in Drachten / Friesland en afgestudeerd aan de academie Minerva in Groningen. Pieter Pander is vooral bekend om zijn portretten van mensen en dieren. De mensen die Pander portretteert, maar ook de dieren worden zeer levensecht neergezet. Meestal zijn het oude mensen en kinderen die door Pieter Pander geschilderd worden.

Kunstschilder Pieter Pander - Giclee Giclees Pieter Pander Zus enzo Kunst Giclees Kunstschilder Pieter Pander - Giclee Giclees Pieter Pander - Zus enzo Kunst Giclees

Pieter Pander gebruikt voornamelijk een beperkt aantal kleuren. Grijs, zwart, bruin en blauw behoren hoofdzakelijk tot zijn kleurenpalet. Naast z’n portretten en zelfportretten staat Pander bekend om zijn dierstudies. Hij verbeeldt hun emoties op een bijna perfecte manier. Ieder beest heeft een eigen portret, een eigen manier van kijken en doen volgens Pander. In zijn respect voor dieren en de manier waarop hij hen verbeeldt, toont Pander zijn bewondering voor de schilder Jan Mankes.

Kunstschilder Pieter Pander - Giclee Giclees Pieter Pander - Zus enzo Kunst Giclees Kunstschilder Pieter Pander - Giclee Giclees Pieter Pander - Zus enzo Kunst Giclees

Tijdens zijn academietijd werkt Pieter Pander in de figuratieve traditie, maar zijn toets is in tegenstelling tot vele van zijn collega’s vlot en schetsmatig. Slechts delen in de voorstelling worden uitgewerkt waardoor ze nadrukkelijker naar voren komen, vaak zijn dat de ogen van mens en dier. De ondergrond van het schilderij is geprepareerd grof linnen dat grijs van kleur is, zodat hij zowel de lichte als de donkere kant uit kan. Met een natte spons brengt hij vervolgens in acryl een basis aan.

De laatste tijd maakt hij de ondergrond onregelmatig door het gebruik van een brander waarmee hij de natte verf snel droogt, maar waardoor ook delen afbladderen. Als hij begint te schilderen heeft hij een bepaald idee dat hij met een schilderskwast op het doek zet. Daarna schildert hij bij voorkeur nat in nat, zodat hij lang kan doorwerken als hij inspiratie heeft. Pander schildert snel en gemakkelijk. Hij heeft veel inspiratie opgedaan bij zijn leermeester Matthijs Röling.

Giclee Pieter Pander – Giclee Webshop ZUS ENZO Kunst Giclees

[imgsocialtag]
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Persoonlijk advies?

captcha

Om spam te voorkomen vragen wij u om bovenstaande code over te typen.

(* = altijd invullen)