Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Giclée

Giclées zijn hoogwaardige kunstreproducties die het gevoel en de uitstraling van een origineel schilderij perfect overbrengen, een mooi en betaalbaar alternatief. De Giclées, meestal in een beperkte oplage worden gemaakt op canvas, fine art paper of watercolour paper. Door het gebruik van kleurechte pigmenten behoudt de hoogwaardige kunstreproductie zijn kleur. Iedere Giclée wordt geleverd met een gesigneerd certificaat van echtheid. Het zijn kwaliteitsreproducties van voornamelijk Nederlandse kunstenaars, die zowel artistiek als technisch tot de top behoren.

De meeste giclées worden tegenwoordig op canvas geleverd. Er zijn enkele schilderijen die beter tot z'n recht komen op Fine Art Paper, dit zijn vaak de iets kleinere schilderijen. 

Fine Art Paper

Het grote verschil tussen Fine Art papier en normaal papier zit in de samenstelling van het papier en de inkten die worden gebruikt bij het printen.

Het is een witte katoenpapier, dat heerlijk zacht aanvoelt. Het papier heeft een licht gedefinieerde textuur, waardoor elk kunstwerk er driedimensionaal uitziet en een indrukwekkende beelddiepte krijgt. De textuur is bij uitstek geschikt om inkten en pigmenten op te vangen en goed te laten hechten. Bovendien is het papier zuurvrij, wat ervoor zorgt dat zowel de inkt als het papier de tand des tijds goed kunnen doorstaan.
 

Nee dit kan niet. Iedere giclée is genummerd. Vaak gaan deze tot een bepaald aantal bijv. 100, 200 of 400 stuks.  Als deze aantallen op zijn worden er geen nieuwe meer gemaakt. Op is dan ook echt op.

Arjan's rode slofjes, het Egeltje, de muisjes, meidoornbessen in Romeins glas, Gemberpot met rozenbottels, Pruimen met witte kan, de rode kast. Dit zijn enkele giclées van schilder Henk Helmantel die uitverkocht zijn.

De vraag naar één van deze giclées wordt ons bijna wekelijks gesteld. Van deze populaire schilderijen zijn in de begin jaren 00 giclées van gemaakt in beperkte oplage. Deze giclées zijn allemaal uitverkocht en ook niet meer te krijgen. Wél zijn als alternatief een aantal van deze giclées afgedrukt als Art Cirkel op dibond. Op onze website staan deze afgebeeld.

De kunstenaar geeft volledig toestemming voor het maken van giclées. Met de kunstenaar wordt een limiet afgesproken. 

De eerste afdruk van de nieuwe Giclée wordt aan de kunstenaar voorgelegd, die op zijn beurt de Giclée met het origineel vergelijkt. Als hij akkoord is wordt het definitieve formaat en de oplage afgesproken.

Vervolgens signeert de kunstenaar certificaten. Deze handtekening geeft aan dat hij de Giclée heeft goedgekeurd. Hij controleert daarmee tevens de oplage door net zoveel certificaten te ondertekenen als de oplage groot is. Voor de oplage geldt echt op = op. Een volgende oplage of uitbreiding zal er dus niet komen. Iedere Giclée is voorzien van een gesigneerd certificaat met daarop het nummer uit de oplage. 
 

In principe kan dit. Er zijn een aantal voorwaarden: De kunstenaar moet toestemming geven en het schilderij moet digitaal zijn vastgelegd.

N.B. de prijs voor een eenmalige afdruk van een giclée is vele malen hoger dan een giclée in oplage. (Het risico bestaat zelfs dat het schilderij na een aantal jaren alsnog in de giclée-collectie wordt opgenomen) 

Er zijn mogelijkheden, u kunt deze vraag mailen naar babs@helmantel.nl of bellen naar: 0596-551415. U komt dan in contact met Henk Helmantel.

 

Retourneren

Wanneer u niet tevreden bent over de door u bestelde producten, mogen deze binnen 14 dagen retour gezonden worden. Een uitzondering hierop zijn giclées die speciaal zijn ingelijst. De keuze van een lijst om een giclée is zeer persoonlijk en zijn dus uitgesloten van retourrecht*

U dient de retour aan ons te melden via verkoop@zusenzo-kunst.nl Wanneer wij de producten onbeschadigd en bruikbaar retour ontvangen hebben ontvangt u uw geld terug. De kosten van terugzending komen voor uw eigen rekening. 

*Giclées die uit voorraad uit de winkel in Westeremden en/of Loppersum worden verkocht kunnen wél worden geretourneerd.

 

Wanneer u een giclée aanklikt in de webshop staan er rechtsonder de titel van de giclée enkele mogelijkheden. 

Bijvoorbeeld: 

Ingelijst met lijst naar keuze

Opgerold in koker

Aanbrengen van vernislaag

Opgespannen op spieraam

Dit zijn een soort geheugensteuntjes voor het bestelproces. U kunt hier bij de bestelling van de giclee een keuze uit maken

De giclée los bestellen betekend dat u de giclée opgerold krijgt in een koker. Wilt u de giclée zo bestellen dat de giclée opgehangen kan worden? Kies dan giclée opgespannen op spieraam. 

Giclée op FAP los bestellen? Deze giclée kan opgeperst worden op foam. Let op! De giclée kan dan niet opgehangen worden. U zult dan zelf de lijst moeten verzorgen.

In sommige giclées staat het logo afgebeeld. Dit logo staat alleen op de website en niet op het kunstwerk.

De prijs die bij de giclée staat is de prijs van een losse giclée. Dit betekent dat de giclée opgerold is en u de giclée nog niet aan de wand kunt hangen.

Winkel & webshop

Westeremden

De openingstijden van Zus Enzo in Westeremden zijn: Van mei t/m oktober op donderdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdagmiddag vanaf 13.30 uur. Tevens is Zus Enzo open op tweede pinksterdag.

Loppersum

De openingstijden van Zus Enzo in Loppersum zijn: van november t/m april op vrijdagmiddag en zaterdagmiddag vanaf 13.30 uur. De winkel heeft een grote collectie van giclées van verschillende kunstenaars. Er is een aparte ruimte met alle Helmantel giclées.

Van mei t/m oktober zijn de openingstijden varierend. Wij hebben het grootste gedeelte van de collectie Helmantel dan hangen in Westeremden. Giclées van andere schilders hangen wel in Loppersum. Tevens zijn er veel outlet-artikelen.

Wij zijn dan ook open op afspraak.

 

 

De winkel in Loppersum is geheel rolstoelvriendelijk. 

Vwb. de winkel in Westeremden: De rolstoelgebruikers kunnen naar binnen via de achteringang. 

Alle kunstproducten van Zus Enzo worden met veel zorg verpakt en verzonden. Als het mogelijk is wordt de bestelling als Brievenbuspakje verzonden en anders als pakket. Zodra uw bestelling wordt verzonden ontvangt u hierover bericht. Bij pakketten ontvangt u een code zodat u het pakket kunt volgen. De pakketten met een afmeting tot ongeveer 1 meter worden met Post nl verzonden. De grotere pakketten worden verzonden met NL Logistics. 

De verzending van giclées is gratis, voor alle overige producten worden verzendkosten berekend. 

We proberen de artikelen binnen enkele dagen te verzenden.

De levertijd van de giclées is rond 7 werkdagen. Het hangt voornamelijk van de lijstkeuze af. Handgemaakte lijsten hebben een langere levertijd. De klant wordt hierover na de bestelling geinformeerd. 

Uitzonderingen op de levertijd vormen: vakantieperiodes

We berekenen géén kosten voor het verzenden van giclées.

Voor een overzicht van de verzendkosten van andere producten kunt u kijken op de homepage: informatie

 

Het is niet verplicht om een account aan te maken. 

1