Canvasdoek opgespannen op een spieraam

Opspannen / Vacumeren

Giclées zijn verkrijgbaar op fine art paper of canvas. Fine art paper is een kwalitatief hoogstaand papier. Het papier voldoet aan hoge eisen van onder andere musea en galerieën voor wat betreft houdbaarheid en kleur echtheid. Canvas wordt in de schilderkunst gebruikt als doek om te schilderen. Canvas wat is voorzien van een inktcoating, kan goed worden gebruikt om er schilderijen op te reproduceren.

Bij bestelling van een giclée bij Zus Enzo heeft u de keuze om het canvasdoek op te spannen op een raamwerk (spieraam). 

1. Canvasdoek opgespannen op een spieraam (raamwerk). Wij kunnen het doek betaalbaar voor u opspannen op een stevig houten raamwerk van 4,5 cm of 6,5 cm breed. In de hoeken zijn de latten van het spieraam in geringe mate ten opzichte van elkaar te verschuiven door middel van of spietjes, of wiggen. Door voorzichtig aan de achterzijde de spietjes iets aan te tikken met een hamertje kan een slaphangend doek weer gespannen worden. Bij grote doeken van meer dan een meter heeft het spieraam vaak één of meer dwarsverbindingen. Dit dient om het kromtrekken van het spieraam tegen te gaan. Het voordeel van het opspannen op een spieraam is dat het werk direct zichtbaar is. Dit in tegenstelling tot opgerold in een koker.

(foto spieramen en raamwerk). U ontvangt het werk met ophangsysteem

Ook canvasdoeken besteld bij andere leveranciers kunnen vanzelfsprekend door ons worden opgespannen. 

 

 

Bij Zus Enzo is het naast opspannen ook mogelijk om de giclées op te plakken op een harde ondergrond. Let op, dit staat niet in het keuzemenu. Onderstaand vind u hierover informatie.

Vacumeren van giclées, posters:

Hoe voorkom je het golven of opbollen van je poster, art print of giclée?

Misschien is het herkenbaar voor je. Je hebt zelf een mooie poster ingelijst maar vervolgens zie je achter het glas dat er poster is gaan bobbelen of golven. We leggen je graag uit hoe je dit kunt voorkomen.

Je verwacht misschien dat een poster die je hebt inlijst wel door de druk van de glasplaat of het passe-partout mooi strak wordt. Dat is echter niet het geval, de lijst is geen pers maar dient er voor om het werk te beschermen en mooi te presenteren. 

De poster zal, ook in de lijst, reageren op veranderingen van atmosfeer zoals schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Hierdoor ontstaan golven of bobbels, vaak bij de randen. Wanneer je met een passe-partout werkt is het werk alleen aan de bovenzijde achterop het passe-partout vast getaped en zorgt dit er niet voor dat de inlijsting strak blijft in de lijst. 

Persoonlijk advies?

Neem contact op met Ageeth voor advies op maat!

Contact

Hiervoor is er eigenlijk maar 1 echte oplossing. Door het werk te vacumeren en vervolgens onder een temperatuur van 65 graden C te persen zorg je ervoor dat de poster voor eens en altijd mooi strak zit.  Bobbeltjes, vouwtjes, kreuken die al in de poster zitten gaan niet totaal weg maar het resultaat is vaak wel verbluffend. 

 

vacuumpress

Giclées persen we meestal op foam van 5 mm dik. Dit kan alleen bij de giclée op papier (fine art paper). De giclées worden in een Hotpress vacuumpers gelegd. De giclée wordt onder 90 graden gedurende 4 minuten d.m.v. een lijmvel geperst op het foambord. De giclée zit nu op een stevige ondergrond en laat onder geen beding weer los. Ook is het totaal vrij van kreuken en vouwen.

Let op: Wij kunnen de giclée voor u opgeplakt aanleveren. De snijranden zijn zichtbaar en er zit dan geen ophangsysteem aan. 

Dit zijn de richtprijzen voor het opplakken/persen van losse giclées of posters. 
50 x 70 cm     € 32,00
60 x 100 cm   € 44,00
80 x 110 cm   € 65,00

Mail naar verkoop@zusenzo-kunst.nl voor meer informatie.


Contact
Contact

Klinkt het interessant wat wij doen? Neem gerust eens contact met ons op!

1