Hulp bij lijstkeuze in webshop?

Hulp bij lijstkeuze in webshop

Wat is er leuker als je kunstwerk uit te zoeken en prachtig ingelijst thuis te ontvangen? Bij Zus Enzo Kunst is dit mogelijk.  Wij willen u hierover goed informeren zodat het voor u eenvoudig is om de juiste combinatie te kiezen

Meer als 20 jaar ervaring leert ons dat de keuze van een lijst zeer persoonlijk is. Prijs, kleur en breedte zijn verschillende aspecten waarop een keuze gebaseerd is. Toch hebben we geconcludeerd dat bepaalde lijsten veel gekozen worden. Van deze lijsten heeft Zus Enzo een collectie samengesteld als keuze voor de verschillende giclées op onze website.

 

  • Klik op de gewenste giclée, kijk onderaan bij de specificaties of de giclée op Canvas is of op FAP. (Fine Art Paper). De meeste giclées zijn op Canvas. (Giclées van Henk Helmantel vormen hierop een uitzondering)
  • Canvasdoeken hebben een extra keuzemogelijkheid: Opspannen op spieraam. Dit betekent dat u de giclée op een spieraam gespannen krijgt zonder dat er een lijst om hoeft. Er zit een ophangsysteem aan zodat u het doek zo aan de muur kunt hangen. 
  • Als u kiest voor een lijst betekent dit dat het opspannen op spieraam hier bij in zit. U zult dit ook zien bij het keuzemenu
  • Giclées op FAP (Fine art Paper)  kunt u los krijgen of met een lijst. Wilt u de giclée zonder lijst hebben, krijgt u de giclée opgerold in een koker. Wij kunnen de giclée eventueel voor u oppersen op een foam, zodat deze vlak zichtbaar is.  Kijk bij diensten: vacumeren/oppersen.

Hulp bij het kiezen van uw lijst

We hebben de lijsten in 3 groepen ingedeeld. De A, B, K en H lijsten

BAKLIJST (B)

Kiest u voor een B lijst dan kiest u voor een baklijst. Baklijsten plaatsen wij vooral veel om giclées op canvas. Het doek wordt opgespannen op een spieraam. Het wordt geplaatst in een baklijst. Het doek zweeft als het ware in de lijst. Tussen het doek en de rand van de lijst zit ongeveer 1 cm ruimte

Wat is het verschil tussen lijst B1 en B3 en B9.

Lijst B1 is de klassieke baklijst. Het is een stevige lijst en past eigenlijk om iedere giclée, zowel grote als kleine afmetingen. En ook iedere stijl past in deze lijst. Met deze lijst doe je het altijd goed. De kleur is diep zwart met een "warm" zilveren bovenbies. 

Lijst B3 is een lijst met een fijnere structuur. De lijst doet recht aan uw werk maar is minder prominent aanwezig. De lijst heeft een handgeverfde "look".  Het heeft niet onze voorkeur om deze lijst voor de grotere werken boven de 70cm te kiezen. De kleur is diep zwart met een "koud" zilveren bovenbies.

Lijst B9 is een mooie, stevige lijst. B9 is een lijst met een groffere structuur. De lijst geeft body aan uw werk en heeft een handgeverfde "look". Het heeft iets meer een "landelijke" uitstraling en is zwart/grijzig van kleur.

Lijst B12 is een grijs/zwarte lijst welke sober maar stoer is vwb de uitstraling. Geen zilveren bies aan de bovenkant maar gewoon zwart/grijs.  Mooie, stevige lijst zonder poespas, maar wel een sieraad voor de giclée.

B1                                                     B3                                 B9                                   B12

                                               

Klassieke lijsten (K)

K1 (5,5 cm)              K3 (3 cm)   K8 (3 cm)      K5 (5 cm)                K7 (7,5 cm)                        K9 (5cm)

                           

U kunt uit kiezen uit een aantal klassieke lijsten in onze webshop. Vaak lijken deze lijsten op het eerste oog wat op elkaar.

Lijst K1 en K3 zijn dezelfde lijsten alleen is K3 een stuk smaller. Vaak wordt K3 gekozen bij de wat kleinere giclées. K1 is een degelijke, stevige klassieke lijst van 5,5 cm breed met een profiel waarvan de zilveren bies goed zichtbaar is. De zilveren bies ligt als het ware op het profiel. De houtnerf is niet zichtbaar

Wilt u een iets minder klassieke uitstraling? Kies dan voor lijst K8. De lijst is niet prominent aanwezig maar is wél net even de mooie afwerking van uw giclée. De lijst heeft een handgeverfde uitstraling met zichtbare houtnerf en een recht profiel. Bij giclées groter dan 1 meter wordt deze lijst niet aangeboden in het keuzemenu. De lijst is 3 cm breed.

Lijst K9 is een prachtige lijst met een mooi strak profiel. Zwart met een kleine zachtzilveren bies.  Deze lijst doet recht aan uw werk zonder erg aanwezig te zijn. De lijst is 5 cm breed.

Lijst K5 is bij uitstek de lijst met een klassieke uitstraling. De lijst is niet glad van structuur maar de houtnerf is ook weer niet zo zichtbaar als lijst K8. Het profiel loopt klassiek van buiten naar binnen, waarbij de zilveren bies goed zichtbaar is maar niet prominent aanwezig is. (zoals bij lijst K1 of K3)  Deze lijst past om zowel kleine als grote giclées. 

Voor de extra grote giclées zou u ook nog kunnen kiezen voor het grote broertje van lijst K5, namelijk lijst K7. Het profiel is hetzelfde, alleen is de lijst in alles net even wat groter en zwaarder. Het profiel is ruim 7 cm breed. In tegenstelling tot lijst K5 (5 cm) breed. Vaak lijkt de lijst op het eerste gezicht wat grof, echter als het doek met de lijst aan de muur hangt valt het bijna altijd mee.

Nieuw Leven ingelijst lijst K1

 

Basic lijsten. (B)

Er zijn een paar standaard baklijsten toegevoegd aan ons lijsten assortiment. B10, B11, B12. De prijs van deze lijsten ligt een stuk onder de prijs van de andere lijsten. Mbt. de stevigheid kunt u deze lijsten tot ongeveer 100 cm prima als keuze nemen. De lijsten zijn standaard, sober, maar kunnen een prima aanvulling zijn op de giclée.

      

We bieden nog een aantal lijsten die we niet kunnen categoriseren. Dit zijn de A lijsten. Hieronder ziet u een aantal A lijsten. 

Algemene lijsten (A)

Lijst A5 en A6 lijken vwb het profiel wat op elkaar. Wél is er echt een kleurverschil.  Lijst A5 is een witte lijst met een houtkleurig buitenbiesje. Lijst A6 is een iets "ruigere" lijst met een whitewash verf en een zilveren buitenrand. De A5 en A6 lijsten staan erg mooi om bijvoorbeeld de werken met een iets lossere toets. Bijvoorbeeld de werken van Matthijs Roling, Ben Snijders, Dorus Brekelmans, Hans Musters etc. worden regelmatig ingelijst in lijst A5 of A6. Maar ook de bovenstaande Basic baklijsten staan goed om deze werken. Lijst A2 is een hele mooie gemeleerd zilverkleurige bloklijst met een schuin binnenkantje. Deze lijst volstaat om heel veel afbeeldingen.

      A4 (5,5 cm)                          A5  (4 cm)                 A6 (4cm)   A2  (3,5 cm)

         

 

Ingelijst in lijst A4

Handgemaakte lijsten (H)

Dit zijn de handgemaakte/handgeschaafde/handgeverfde lijsten. Deze lijsten staan niet als keuze in onze webshop. Desgevraagd kunnen wij een offerte maken. Hieronder ziet u enkele voorbeelden van deze lijsten. Wij hebben voorbeelden van giclées ingelijst in één van deze lijsten in de winkel in Loppersum of  Westeremden hangen.

 

Zit uw favoriete lijst niet bij de lijstkeuze?

Omdat wij naast museum Helmantel zitten is de lijstkeuze voor de giclées van Henk Helmantel gebaseerd op de lijsten van de echte schilderijen van de kunstenaar uit Westeremden. Indien u totaal iets anders wilt is dit natuurlijk mogelijk.

M.b.t. de giclées van alle andere kunstenaars zoals Rein Pol, Marius van Dokkum, Jan van Loon, Hope, Ton Dubbeldam e.a.:  Indien uw favoriete lijst er niet bij zit mail dan naar verkoop@zusenzo-kunst.nl

De giclées worden door ons ingelijst in onze eigen werkruimte. Het werk wordt geleverd met ophangsysteem.

 


Contact
Contact

Klinkt het interessant wat wij doen? Neem gerust eens contact met ons op!

1