Vernissen
Een beschermende laklaag aanbrengen

Vernissen

Vernis is een laklaag die over het doek van een schilderij of reproductie aangebracht wordt om het beter te beschermen tegen vuil, vocht, verkleuring en andere invloeden van buitenaf.

Giclées worden standaard niet gevernist, omdat de gebruikte pigmenten al van een dusdanige kwaliteit zijn dat er geen of weinig kleurverlies op zal treden. Toch kan het in sommige situaties wenselijk zijn je werk wel te laten voorzien van een laag vernis. Bijvoorbeeld als je het ophangt op een plek waar er gemakkelijk vuil of vingervlekken op kunnen komen. Bijvoorbeeld in een keuken.

Sommige giclées op canvas worden mooier van kleur als ze worden voorzien worden van een vernislaag. Wij brengen de vernis met een kwast op. U ziet de verfstreken op op het doek. Op deze manier kan het werk nóg meer de uitstraling van een echt schilderij krijgen. Wél moet u goed overwegen of u een vernislaag wél of niet wenst. Soms kan het doek op een bepaalde manier in het licht hangen waardoor de vernislaag erg weerkaast zodat u alleen nog een licht vlak op de muur ziet. Vooral bij grotere doeken is dit regelmatig het geval. Het licht "strijkt" dan langs het onderwerp en zal hierdoor alle details en oneffenheden benadrukken.  De meeste giclées op FAP (Fine art paper) raden wij sowieso aan om niet te vernissen.

 


Contact
Contact

Klinkt het interessant wat wij doen? Neem gerust eens contact met ons op!

1