Carla Rodenberg

Carla Rodenberg, 21 maart 1941
Carla Rodenberg woont in een mooie boerderij in Gouda, hier heeft ze ook haar atelier. Rodenberg is gehuwd met Gerard Bakker.

Schilder Carla Rodenberg ronde haar opleiding af aan de Koninklijke Academie van Beeldende kunsten in Den Haag.

Kenmerkend is haar losse vorm van schilderen. Menigeen kent Carla Rodenberg van haar mooie bloemrijke schilderijen, haar passie, maar echte bekendheid heeft ze gekregen door haar portret van Koningin Beatrix. Dit portret werd uitgekozen als officieel statieportret. Dit was in 1995.

Ze heeft dan ook een voorliefde voor portretschilderen, ze heeft veel opdrachten uit binnen- en buitenland gekregen om personen te portretteren. Een belangrijke voorwaarde voor het slagen van een kunstwerk is volgens Carla Rodenberg het persoonlijk contact tussen kunstenaar en geportretteerde. Daarom wil zij eerst de mens die zij schildert leren kennen, zodat zij zich ook in psychologisch opzicht een beeld van hem of haar kan vormen.

 

Het bijzondere aan haar sprekende portretten is, dat ze het karakter van al degenen die ze schildert, van jong tot oud, van beroemd tot onbekend, weerspiegelen.Kenmerkend voor haar manier van werken is een vrij losse vorm van schilderen en bovenal haar heldere sprankelende kleurgebruik.

 

 

 

 

1