Dorus Brekelmans

Kunstschilder, tekenaar, illustrator, Dorus Brekelmans, geboren te Waalwijk, 1972. Van 1991 tot 1994 studeerde Dorus Brekelmans Publiciteitstekenen aan S.I.S.A (Stedelijk Institituut voor Sierkunsten en Ambachten)  in Antwerpen, België. In 1994 vervolgde hij z’n studie aan de Karel De Grote Hogeschool in Antwerpen, richting Toegepaste Grafiek en illustratie, waar hij in 1998 afstudeerde. Na zijn studie ging Dorus Brekelmans direct aan de slag als zelfstandig illustrator en kunstschilder.

Sinds 1998 verzorgt hij commercieel artwork voor uiteenlopende projecten in binnen- en buitenland. De laatste jaren heeft hij zich meer en meer toegelegd op zijn werk als kunstschilder. Sinds 2006 word zijn werk met regelmaat tentoongesteld en wordt hij vertegenwoordigd door verschillende vooraanstaande kunstgaleries in Nederland. Ook werkt hij aan portretopdrachten en aan artwork in opdracht van particulieren en bedrijven.

Brekelmans zijn schilderijen zijn figuratief, vaak is realisme de basis van zijn doeken. Toch is Dorus Brekelmans als kunstenaar niet zozeer een realist maar eerder een impressionist te noemen. Dorus Brekelmans werkt afwisselend in acrylverf of olieverf op doek of paneel, de formaten van zijn schilderijen variëren van klein tot groot. De materiaalkeuze is vaak afhankelijk van het onderwerp van zijn schilderijen

De verf wordt spontaan en vaak ook expressief met penselen of met het paletmes aangebracht. Zijn kleurpalet is overwegend helder te noemen. Als schilder gebruikt Dorus Brekelmans niet steeds hetzelfde thema, maar vind hij z’n inspiratie in verschillende onderwerpen. In zijn werk zijn kinderen, mensen, strandtaferelen, dieren, beweging, dans, sport en portret steeds terugkerende onderwerpen.

1