Geke Steenmetz

Geke Steenmetz is geboren te Barneveld in 1956. In haar vroege jeugd is haar liefde voor dieren en landschap ontstaan. Ze bracht toen al veel tijd door op de boerderij van haar ooms en oma. Tekenen deed ze graag, het is daarom ook niet verwonderlijk dat ze koos voor een tekenopleiding. Ze studeerde aan de Grafische School in Utrecht en de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda.

Haflingers

Steenmetz schildert de schoonheid van het alledaagse leven. Haar thema's variëren sterk, afhankelijk van waar haar belangstelling op dat moment naar uitgaat. Ze houd er niet van haar tot één onderwerp te beperken. Ze maakt mens- en dier portretten, bloem stillevens en de laatste tijd weer veel landschappen, ter plekke ‘plein-air geschilderd.'

Fietsen bij Noordwijk


Met haar buitenezel maakt ze een start en schilder enkele uren buiten om de sfeer en de kleuren te ervaren. Doordat het licht snel verandert kan ze het schilderij buiten niet afmaken. Ieder seizoen word ze weer verrast door de schoonheid ervan. Het wisselende licht van de verschillende momenten op een dag inspireert haar. Met haar opgedane beleving en ondersteund door de foto's die ze ter plekke maak, maakt ze de schilderijen in haar atelier af.

Bollenstreek

'Kleur, licht en schaduw, contrasten en ruimte zijn Geke Steenmetz haar sleutelwoorden.
Naast haar vrije werk schildert Steenmetz ook graag in opdracht.

 

 

1