Hans Innemee

Hans Innemée (1951)
Hans Innemée (Nederland, 1951) is een veelzijdig persoon. Hij is beeldend kunstenaar, illustrator en muzikant. Zijn werken worden zowel in Nederland als internationaal tentoongesteld, met exposities in Amsterdam, Heidelberg, Barcelona, Parijs, Ravenna, Tokyo, Kyoto, Matsuyama, Sapporo, Osaka, etc.

e kip is  Hans Innemee’s anti-held. Hij heeft de kip een hoofdrol gegeven in zijn werk…. Verbaasd en zonder oordeel kijkend naar een andere kip, een kikker, een bloem of een worm. In verwondering….

De laatste jaren treden overigens steeds vaker ook andere dieren naar voren in Innemée’s werk. “De worm is de laatste jaren heel belangrijk. In vond het een uitdaging om met zo’n lullig, tot de lagere diersoorten behorend diertje toch iets uit te drukken.”

Hans Innemee’s hart heeft jaren in de muziek gelegen. Maar deel uit maken van een band vraag extra energie. Je bent afhankelijk van bandleden en andere personen. Als kunstenaar is hij baas over zijn eigen beesten…. Hij creëert en regisseert zijn eigen decor en scenes…..

De techniek die Hans Innemée gebruikt is door hemz elf ontwikkeld. Hij maakt monotype tekeningen op vloeipapier, die geplakt worden op handgeschept Thaïs papier. Die worden vervolgens op houten panelen gekleefd en ingekleurd met oliepastels. Hans Innemée is zeer kritisch als het om zijn eigen kunstwerken gaat. Het hele proces heeft hij in eigen beheer. “Kwaliteit boven kwantiteit” is een motto dat duidelijk zichtbaar is in de kunst van Hans Innemée

In zijn werk neemt hij zichzelf en zijn medemens op de korrel. Het zijn vaak de meest onnozele situaties die Innemee diep kunnen ontroeren. Grootse, voorpagina’s scorende gebeurtenissen, gaan vaak boven zijn pet. Innemee verteld graag over zijn ervaringen en wat hem raakt.

1