Jan van 'Hoff

Jan van 't Hoff

Geboren 16-01-1959 te Oosterland, Zeeland.

Opleiding:
– lerarenopleiding tekenen – handvaardigheid Tilburg 1976-1978
– Chr. academie v. beeldend kunstonderwijs Kampen 1978-1983

giclee-jan-van-t-hoff

Jan van ’t Hoff is geboren in 1959 in Oosterland in Zeeland. Hij groeide op in een Christelijk gezin. Al op jonge leeftijd kwam zijn talent om te tekenen en schilderen naar boven drijven. Het talent werd ontwikkeld door meester Looff, zijn tekenleraar op school in Zierikzee. In 1976 werd hij opgeleid tot leraar Beeldende Kunst en Vormgeving in Tilburg. Later ging van ’t Hoff studeren aan de Christelijke Academie voor Beeldende kunst in Kampen.

 

giclee-jan-van-t-hoff

 

Als beeldend kunstenaar ontwikkelde Jan van ‘t Hoff zich veelzijdig. Als tekenaar-etser maakte hij illustraties voor bedrijven (o.a. Nedlloyd, Van der Beyl). Na 2000 ook illustraties bij de Bijbel.

 

giclee-jan-van-t-hoff

Als monumentaal kunstenaar vervulde hij opdrachten voor overheid en instellingen (o.a.in het kader van de 1% regeling voor overheidsgebouwen). Als portretschilder werkte hij van 1995-2005 samen met de Portretwinkel in Haarlem. Na 2005 vanuit zijn eigen galerie Jan van ’t Hoff in Dordrecht. Hier heeft hij doorlopend exposities van zijn eigen werk. Als stilleven schilder exposeerde hij van 2005-2013 regelmatig ‘natuurstillevens’ bij o.a. Galerie De Twee Pauwen in Den Haag.

 

Op de website www.gospelimages.nl ziet u afbeeldingen gemaakt door Jan van t Hoff.

1