Keimpe van der Kooi

Keimpe van der Kooi (1966)
Keimpe van der Kooi is geboren in 1966 en afgestudeerd aan de klassieke Academie voor schilderkunst in Groningen. Hij woont en werkt in Noord-Drenthe en geeft les aan de klassieke Academie. Keimpe van der Kooi is vooral bekend om zijn kleurrijke schilderijen, uitzondering daar gelaten natuurlijk……

Schildersdocenten in zijn tijd aan de klassieke Academie waren: Eric Bos, Riny Bus, Xandra Donders, Joost Doornik, Ralph Douglas, Peter Durieux, Flip Gaasendam, Miranda van Gelderen, Tom Hageman, Chris Herenius, Herman van Hoogdalem, Henk Helmantel, Doriene Kuipers, Jan van Loon, Rein Pol, Ben Rikken, Matthijs Röling, Piet Sebens, Gerrie Wachtmeester, Juane Xue Aan wie allen hij veel te danken heeft.

Er is niet een specifiek onderwerp dat de meeste belangstelling heeft. Het gaat hem er vooral om het licht te ‘pakken’ en de kleuren om hem heen zo veelzeggend mogelijk in beeld te brengen. De onderwerpen en situaties kunnen dan variëren van het schilderen van een landschap ‘en plein air’ tot het schilderen van een stilleven onder kunstlicht.

1