Saskia Boelsums

Saskia Boelsums

De foto's van de landschappen  van Saskia Boelsums hebben een sterk eigen Boelsums karakter: schilderachtig, maar ook overweldigend.. Ze laten de schoonheid van het landschap zien, de goudgele gloed van een graanveld aan het eind van de zomer, een haast transparant-groene golf in een grijze onstuimige zee.

Als je Saskia Boelsums vraagt hoe ze zichzelf ziet, antwoord ze: als een beeldend kunstenaar met een fototoestel.  “Als kunstenaar en fotograaf draag ik een rijke culturele erfenis met me mee. Ik voel me dan ook sterk verbonden met de Hollandse traditie van landschapsschilders zoals Van Gogh, Maris en Van Ruisdael.”
In haar foto's probeert Boelsums de essentie van haar beleving te laten zien en maakt ze de sfeer van het gefotografeerde landschap voelbaar voor de toeschouwer.

 

Saskia Boelsums wordt geboren in Nederland en groeit op in Iran en Curaçao. Terug in Nederland volgt ze de kunstacademie Minerva Groningen en studeert af in ruimtelijke en grafische vormgeving. Sinds 2013 focust ze zich volledig op fotografie en ze boekt daarmee veel succes. Al snel wordt haar gevraagd om deel te nemen aan fototentoonstellingen en kunstbeurzen en wint ze een groot aantal prijzen. Saskia exposeert haar werk onder andere in wereldsteden als Amsterdam, Londen, Berlijn, Moskou, Hongkong en New York.

Saskia Boelsums
Kunstenaar van het Jaar 2020

1